Een kunstwerkje uit de natuur

Wespennest

Deze week wilde ik na lange tijd weer eens de was buiten laten drogen. Lekker in het zonnetje en in de wind. Daarvoor haalde ik de droogmolen uit de kleine berging. Gelukkig zag ik net op tijd verschillende wespen door de ventilatieopening naar buiten kruipen en wegvliegen.
Ja hoor, net wat ik al dacht. Een wespennest in wording aan de binnenkant tegen het dak. Nog heel klein, maar dat zou niet lang duren.
Het zag er mooi uit met al die kleine regelmatige vakjes. Een echt kunstwerkje. Helaas voor de wespen hebben we ’s avonds, toen de temperatuur alweer naar de 5 graden ging,  het nest met een plamuurmes eruit gestoken en vernietigd.

Ik weet nog goed dat we in onze vroegere garage ook eens een wespennest hadden. Dat was vele malen groter. We vonden het nest pas nadat onze dochter verschillende wespensteken had opgelopen tijdens het spelen in de achtertuin. Ze was toen nog maar een jaar of 5.
We waren erg geschrokken en we schrokken nog meer toen we het enorme nest zagen. Het zat achter de werkbank tegen de muur en je kon het in eerste instantie niet zien.
Ook daar waren de wespen binnengekomen door een ventilatieopening en konden lange tijd hun gang gaan.
Jammer dat ze zo kunnen steken. Daarom moet ik niet veel van deze kunstenaars hebben.
Hebben jullie ook al eens een wespennest gehad?

Geef een antwoord