Negen dagen zonder internet

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Een smartphone heb ik niet; mijn oud telefoontje doet het nog steeds. Ik kan er mee bellen en gebeld worden en dat vind ik goed zo.

Samen hebben we wel een smartphone maar geen wifi-abonnement. Internet op de telefoon gebruiken we alleen als we thuis zijn via ons eigen netwerk. Onderweg maken we dan gebruik van wifi, indien beschikbaar. En dan alleen voor het hoognodige.

Nu waren we tien dagen onderweg met de camper. Eerst in Nederland en daarna langs de Rijn in Duitsland. Op de camperplaats in Nederland hadden we een prima wifi netwerk, maar de overige negen dagen hadden we geen internet meer.

Dat was toch even wennen. Dagenlang zonder internet. Geen mail, geen websites bijwerken, niets kunnen opzoeken, geen WhatsAapp, geen nieuws en ga zo maar door.

De dagen waren gevuld met alle activiteiten die bij het camperen horen. Verder fietsen, wandelen en lekker buiten in het zonnetje zitten. De avonden waren heerlijk lang en rustig. Zonder de dagelijkse stortvloed van zinnig en onzinnig nieuws. Want we hadden ook geen radio (geen ontvangst) en tv (schotel doet het niet meer).

Eindelijk was er (voor mij althans) ook de rust om zonder afgeleid te worden helemaal in een boek te duiken. Twee dikke pillen van Robin Hobb heb ik gelezen. Als e-pub, want dat is erg handig als je op reis bent.

Ik vroeg me wel steeds af of er geen dringende mailtjes waren binnen gekomen. En hoeveel updates mijn websites inmiddels zouden hebben.

Toen we weer thuis waren vielen de mailtjes reuze mee. Geen dringende mailtjes die meteen actie verlangden. Er waren wel veel updates. Maar ja, dat wist ik van tevoren. Niets aan te doen.

Inmiddels is alles weer bijgewerkt en zijn we weer regelmatig online. Maar met mate. En dat bevalt prima.

Geef een antwoord