Themacursus “Mens”

Houten ledenpopje

Na een pauze van ongeveer een jaar ben ik weer begonnen met tekenen/schilderen. Ik vind het nog steeds erg leuk om te doen, maar het kwam er steeds niet van. Te veel andere hobby’s. Heb je dat weer.

Daarom heb ik me onlangs aangemeld bij de themacursus “Mens” van Caroline de Ligt. Ik had al de basiscursus tekenen en schilderen bij haar gevolgd en ook de themacursus “Zeeland”. Die waren erg leerzaam en inspirerend. Precies wat ik nodig had.

Nu dus de cursus “Mens”.

De eerste keer moesten we onze hand tekenen. Ik zal jullie niet vermoeien met mijn resultaten. Ik moet nog heeel veel oefenen op die handen van mij. Mijn medecursist zag er asperges in, dus dan weten jullie het wel.

De tweede keer stortten we ons op zo’n houten ledenpopje. Ook dat viel niet mee. We hadden vooral moeite met de lengte van de benen.  In verhouding met het lichaam zijn die dus veel langer dan je in eerste instantie denkt. Gek eigenlijk. Het staat voor je neus, maar dan goed weergeven op papier is ontzettend moeilijk. Ook hier geldt weer: oefenen en nog eens oefenen.

Dat gaan we zeker doen. 

Volgende week gaan we een kop tekenen. Ben benieuwd.

Geef een antwoord