Meubeltjes opknappen

Houtbewerking

Mijn vader was een echte ambachtsman. Hij beheerste alle houttechnieken en maakte in zijn vrije tijd de mooiste voorwerpen: kasten, tafels, bedden, bureaus, spiegels, maar ook tuinhuisjes, trappen, dierenverblijven, noem maar op.
Toen ik nog klein was, had hij voor mij een poppenhuis met triplex meubeltjes gemaakt. Mooi van vorm en helemaal glad geschuurd, zodat ik mijn kleine handjes er niet aan zou bezeren.
Voor mijn dochter had hij destijds een prachtig houten poppenledikantje gemaakt. Mijn moeder  had de aankleding voor haar rekening genomen: een hemeltje, matrasje, lakentjes en een gehaakt dekentje. Dat zijn dierbare herinneringen.

De meubelstukken van mijn vader waren onverslijtbaar. Ze waren vaak van massief hout en zaten goed in elkaar.

Ik heb nog steeds de salontafel waar een olifant op kan staan, het bureautje dat hij met veel liefde voor zijn kleindochter maakte en het grote 1persoonsbed dat nog steeds staat te wachten op een nieuwe plek.

De salontafel wacht inmiddels weer op een nieuwe make-over, want wegdoen kan ik niet. Er zitten teveel mooie herinneringen aan en…. je kan er je voeten zo lekker op kwijt.

Er zijn nog veel houten, degelijke meubelstukken te vinden.
Als je het leuk vindt om ze aan te passen aan je eigen smaak en interieur heb je er een geweldig mooie hobby aan.
Wil je ook beginnen met zelf meubeltjes opknappen?
Kijk dan even op zelf meubeltjes opknappen voor tips.

Geef een antwoord