Hoe glasvezelbehang plaatsmaakte voor gladde, kleurrijke muren

Helaas heb ik niet meer kunnen schaatsen. Het schaarse ijs was ook hier veel te dun en de schaatsbaan was niet onder gespoten omdat de pomp kapot bleek te zijn. Jammer voor al die schoolkinderen die in het weekend zo veel plezier hadden kunnen hebben op het veilige ijs van de schaatsbaan.
Maar er is hoop: deze week hebben harde werkers toch via een omweg de baan voorzien van een laag water. Nu genoeg vorst en dan gaat het misschien toch nog gebeuren. Dat zou leuk zijn.

Woonkamer

In de tussentijd ben ik driftig aan onze woonkamer begonnen. Ik wilde graag alle glasvezelbehang  van de muren halen en dan een mooie kleur muurverf op de gladde muur aanbrengen.

Het was nog een hele klus. Gelukkig had ik hulp van manlief.

Van te voren had ik o.a. op Pinterest inspiratie opgedaan over mooie kleuren voor de muren.

Ik heb nog zitten dubben over welke verf ik zou gebruiken. Kalkverf of gewone matte muurverf. Het is de laatste geworden, want kalkverf blijkt soms toch af te geven en dan moet je er weer een fixeerlaagje over aanbrengen. Daar had ik geen zin in.

Glasvezelbehang eraf halen

Glasvezelbehang van de muur halen
Het overgebleven laagje papier afstomen

Met alleen een scherp plamuurmes kon ik vrij gemakkelijk de bovenste laag van het glasvezelbehang eraf halen. Dat viel niet tegen. Wel het plamuurmes plat houden anders beschadig je de muur. Wat over bleef was een dunne papieren laag. 

Met een stoomapparaat en weer een scherp plamuurmes kon die ook redelijk snel los gestoomd worden.

Wat over bleef waren de gladde muren met af en toe wat beschadigingen. Die heb ik zo goed mogelijk hersteld met Alabastine.
Hierna kon ik met een goede roller de muurverf opbrengen. Voor de kleine hoekjes en langs het plafond gebruikte ik een zachte platte kwast. Op de meeste muren dekte het in 1 keer. Dat was wel zo prettig.

Als ik stopte met verven wikkelde ik de roller in huishoudfolie en legde hem in de koelkast. Zo kon ik hem de hele week gebruiken. Dat ging prima. De platte kwast maakte ik na gebruik goed schoon in lauw water met een beetje afwasmiddel. Zo bleef hij zacht.

Blij

Matte muurverf in de kleur impuls van de bouwmarkt
Bloemen voor de woonkamer

We zijn blij met het resultaat. Het is leuk om je woonkamer met relatief weinig middelen en een beetje meer moeite een heel andere uitstraling te geven. 

Muurschildering

Wat me ook leuk lijkt is om in de woonkamer een muurschildering te maken. Ik heb al een idee. Maar misschien eerst schaatsen. Even iets anders dan binnenshuis klussen. Voor de broodnodige variatie.

Geef een antwoord