Kleding pimpen


Wat is kleding pimpen?

Kleding pimpen is het veranderen van een bestaand kledingstuk naar eigen smaak en inzicht.

Het is de bedoeling dat het een uniek kledingstuk wordt, waar er maar 1 exemplaar van is. En… dat het leuker, mooier, aparter wordt dan het origineel, perfect passend bij diegene die het draagt.

Kleding pimpen kan meehelpen om geld te besparen. Je kunt langer met bepaalde kledingstukken doen als je ze door middel van betrekkelijk simpele ingrepen weer kunt aanpassen aan nieuwe trends en mode.

Om kleding te kunnen pimpen heb je, naast goede kwaliteit kleding, ook een behoorlijke dosis creativiteit en bepaalde vaardigheden nodig. Je wilt er tenslotte iets leuks en unieks van maken. Gelukkig kan je heel veel leren.

Gepimpte kleding

Tips kleding pimpen

  • Begin met het verzamelen van allerlei lapjes, bandjes, garens, knopen enz. enz. Je kunt nooit teveel van dit spul hebben. Ga ervan uit dat alles bruikbaar is.
  • Haal de naaimachine uit het stof of schaf er een aan en leer erop te werken. Je hebt daar oneindig veel gemak van.
  • Bedenk welke technieken, of combinatie van technieken je gaat gebruiken. Denk aan borduren, haken, breien, plakken, verven, schilderen met textielverf, opstrijken van afbeeldingen met behulp van speciaal papier of met de hand opnaaien van knopen, band, applicaties, kralen enz.
  • Pimp eerst iets ouds of tweedehands van goede kwaliteit, zoals b.v. een t shirt, een korte broek of rokje.
  • Houd in het achterhoofd dat het kledingstuk eventueel ook nog gewassen moet kunnen worden. Let op afgevende kleuren en kwetsbare onderdelen. Maak die eventueel flexibel, zodat ze voor de was eraf gehaald kunnen worden.
  • Neem eventueel een aantal naailessen om te leren hoe je kleding in elkaar zet en netjes kunt afwerken. Je kunt dan gemakkelijker kleding ook van vorm veranderen, b.v. lange mouwen in korte mouwen veranderen, lengte van het kledingstuk veranderen, smaller of wijder maken enz.

 

 Schoenen pimpen

Behalve kleding kan je ook je schoenen pimpen. Zo kan je precies je eigen, unieke, bijpassende schoenen krijgen.
Ook bij het schoenen pimpen kan je uiteenlopende handwerktechnieken toepassen.

Boekentips

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *