hobby inspiratie

Lifestyle en vrije tijd

Zo zorg je goed voor je haar

Tijdens de pandemie zijn we creatief geworden en hebben veel mensen hun haar zelf een knipbeurt of ander kleurtje gegeven. Of dat helemaal goed is geweest voor ons haar valt te betwijfelen en juist daarom is een goede haarverzorging nu belangrijker dan ooit. We willen natuurlijk ook het liefst dat onze lokken mooi glanzen en geen gespleten punten hebben. Hoewel je online tegenwoordig veel informatie en video’s kunt vinden over haarverzorging is iedereen gebaat bij een verzorging aangepast op zijn of haar eigen haartype. Benieuwd hoe jij je haar kunt knippen, verven en verzorgen? Lees dan verder in dit blog.

 

Knippen

Zelf je haar knippen, of dat van een ander, kan een behoorlijke uitdaging zijn. Er zijn uiteraard heel wat kniptechnieken nodig voor het creëren van een geheel nieuw kapsel, maar de dode puntjes kun je makkelijk zelf bijknippen. Maak lang haar iets vochtig en kam het recht naar beneden. Met de schaar kun je gemakkelijk een klein randje afknippen. Houd er wel rekening mee dat het haar iets korter is wanneer het opdroogt. Hoewel het verschil niet groot zal zijn kun je liever op safe spelen en een klein randje afknippen. Bij kort haar zie je de kwaliteit van jouw knipkunsten sneller, zorg dus dat je daar goed de tijd voor neemt.

 

Verven

Ben je toe aan een nieuwe look, dan kun je met haarverf de kleur van jouw haar helemaal naar eigen wens veranderen. Je kunt natuurlijk van blond naar brunette en andersom, of voor een subtiel verschil gaan met een kleurtint die net iets lichter of donkerder is dan je eigen kleur. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je niet iedere drie weken de uitgroei wilt bijwerken, kies dan een semi-permanente kleurspoeling. Deze was je er vanzelf weer uit en geeft een mooi effect. Voor een langdurig resultaat kun je het beste gaan voor permanente kleuring. Onthoud dat de uiteindelijke kleur van de verf sterk kan afhangen van je oorspronkelijke haarkleur. Je kunt altijd voorbeelden van kleuren naast je gezicht houden, maar dit zal dus mogelijk niet de uiteindelijke kleur bij jou worden.

 

Verzorging

De verzorging van je haar is erg belangrijk en is dan ook sterk van invloed op je dagelijkse uitstraling. Kom erachter welk haartype je hebt en kies daar de juiste verzorging voor uit. Gekleurd haar, droog haar, krullen, beschadigd haar en vet haar vereisen allemaal een andere aanpak. Gelukkig zijn er veel producten die je bij meerdere haartypes kunt gebruiken, zoals die van moroccanoil. Een masker en serum is een goede toevoeging op de gewone routine met shampoo moroccanoil en conditioner en geven het haar een mooie glans.

Gerelateerde Berichten